22 Deltävlingar, 2:a April – 27:e Augusti

Var med på veckotouren på Gässlösa som är öppen för alla.

Se evenemang på tjing

Villkor

Giltigt dagskort på gässlösa eller ett årsspelkort.
Dagskort: 40kr
Årskort: 300kr
Swishnummer för att betala dags- eller årskort: 123 440 54 45

Anmälningsavgift per deltävling: 30:-

Vill du även bli medlem och få ett nummer till våran bagtag-challenge med massa priser?
100kr + årskort för att bli medlem.

Anmälan hålls öppet tills en halvtimma innan varje gång/vecka.
Tjing stänger anmälan sedan automatiskt och grupperna lottas.

Varannan vecka är anmälan öppen för att sätta er på vilket starthål ni vill med vilka ni vill. Max fyra personer per grupp. Vid för stora ojämnheter mellan olika grupper kan justeringar av spelare eller även annat starthål ändras, så håll utkik vart du ska börja!

Återbetalning?

Gässlösatouren är registrering utan chans till återbetalning. Detta då vi som klubb redan står för både Tjings avgifter och stripes transaktionsavgifter vid din registrering. Pengarna går som vanligt in i tourens budget för året precis som alla anmälningar.

Är det alltid på tisdagar?

Vid största mån kommer vi alltid försöka ha varje deltävling på en tisdag. Men det kan uppkomma tillfällen där vi måste flytta dag. (T ex extremt/farligt väder, annan aktivitet i samma område, eller ingen TD på plats/ingen chans att styra Tjing hemifrån)

Då kommer måndagen vara första alternativet. Annars torsdagen. Ifall tävlingen inte kan spelas under samma vecka så kan det bli två deltävlingar nästkommande vecka.

Totalställning och lika?

Vid lika i totalen för pallplaceringar så går man på bästa topprunda av de 7 rundor som ligger på ens total. Vid lika även där jämför man nästbästa rundan osv..

Ace-pott

Ace-pott (frivilligt att delta): 15kr swishas till 123 525 58 49
Vill du vara med och tävla om ace-potten skall summan vara swishat samma dag som deltävlingen spelas och senast en minut innan klockslaget av starten av rundan. 70% av den totala potten erhålls för Ace! Vid eventuellt Ace kollas även att du vid tillfället har giltigt dagskort eller årskort.

Spelarmöte

Valfritt spelarmöte vid träningskorgarna nära tee #1 vid 17:00/17:30 (Beroende på starttid)

Spelargrupper

Pro Open – Öppen för alla, högsta klassen
Pro Open Dam – Öppen för alla damer
MA2 – För spelare med max 934 i rating (Intermediate)
MA3 – För spelare med max 899 i rating (Recreational)
MA4 – För spelare med max 849 i rating (Novice)
FA3 – För damer med högst 774 i rating
Junior – Deltagare födda 2006 eller yngre

Du kan alltid välja spela i en högre klass än vad din rating säger!

FAQ

Vad händer om jag spelar i rätt klass men börjar öka mer och mer i rating under året?
Om du går upp i rating under året mer än 20 poäng över maxtaket i din division så flyttas du upp en klass till nästa deltävling.

Är det tillåtet att byta klass under året?
Det är tillåtet att byta klasser under deltävlingarna men tänk på att dina tidigare resultat sitter fast i totalen för just den klassen du spelade vid tillfället.
Du kan alltså spela sju deltävlingar i MA4 och sedan (eller när du vill) hoppa upp till en högre klass för att även spela där för att försöka få en total.

Spelar alla grupper samma sträckning på hålen?
Spelare i klass FA3 och Junior är tillåtna att använda front tees på de hålen som finns! (Räknas då som 1:a kastet på det hålet)
(Just nu bara hål 13 & 14) Hålen står som samma för dom, Hål 13 = par 3 samt Hål 14 = par 4, detta alternativet för dessa två klasserna tillämpas endast under denna veckotour då det inte är PDGA-sanktionerat och således att TD bestämmer.

Vad händer om jag har frågor under spelets gång som ingen i gruppen kan svara på?
Vid frågor eller oklarheter vid spel, spela provisoriskt/fota/skriv/ring mig som är TD – Pelle Carlsson, 0735-54 08 34

Regler

De sju bästa resultaten mot banas par räknas i totalen. Alltså spelar ej placering för deltävlingen roll. Du tävlar mot andra i tabellen genom att ha så få antal kast per deltävling x7 i din klass!

Full total (minst 7 deltävlingar) krävs för att få pris/pokal för topp 3 i din klass!

I MPO så räknas antalet av alla spelare som gjort en full total, sedan delas det antalet på hälften, så många spelare får ta del av prisstegen. År 2023 hade vi 12 st som hade gjort en full total vilket då hade gjort att placeringar ett till sex hade fått prispengar. Vid eventuellt ojämnt nummer detta år, låt säga tex 15 st med full total så får åtta personer ta del av prisstegen enligt PDGAs rekommendationer vid 50%.

För FPO går vi efter hur många som gjort en full total och inkluderar alla som gjort mer än sju deltävlingar i prisstegen. Även här går vi utefter PDGAs formulär längre ner.

Fördelning av prispengar mellan MPO & FPO kommer göras procentuellt utefter hur många spelare samt anmälningar som hela den klassen har haft under året.

I totalen och hur prispengar fördelas ut så kommer vi följa PDGAs rekommendationer och gå efter denna tabell som fins att kika på länken längre ner.
https://www.pdga.com/documents/tour-pay-tables

Förändrat koncept i år!

Detta årets koncept är förändrat med en liten avgift per deltävling varje vecka. Vi hoppas detta känns okej då vi har senaste två åren haft det helt avgiftsfritt samt haft pokaler, priser och utlottningar ändå.

Hälften av det vi får in under året på tjingpay via dessa 22 deltävlingar ska ut till prisstegen MPO/FPO. Samt resterande hälften går till priser, discar, prylar, presentkort till de andra klasserna samt fortsatt underhåll av Gässlösa.

Anledningen till att vi inte har denna summan exakt är för att det blir för mycket jobb att försöka matcha och planera under året exakt med produkter till samma värde som MPO/FPO kommer få ta del av till slutet. Då allt detta beror på hur många som anmäler sig samt hur det rullar på framåt hösten.

Vi satsar på mycket små-tävlingar i tävlingen och har mycket mer priser på gång jämfört med tidigare år. Så vi får gissa lite i hur mycket vi kommer dra in och utefter det inhandla priser och som sagt, överskott stödjer IFK Discgolf och skötsel av banan.

Avgifter räknar vi bort innan 50/50 räknas ut i detta ovan. Bland annat tjings årskostnad för att ha ett pro account. Tjingpay som får några procent per varje anmälan och Stripe som även de tar några få procent i varje anmälan per deltävling. Men vi tackar dom redan i förhand för att allt detta sköts helt automatiskt!

Vi hoppas på ett riktigt trevligt år ute på banan och hoppas på många nya och gamla ansikten kommer dyka upp på Gässlösatouren 2024!
Detta året försöker vi slå tidigare års rekord, tillsammans får vi sporten att växa!

/ Tävlingsdirektör aka TD Pelle Carlsson med IFKs Borås tävlingsgrupp